Tel: 050-549 76 99 | 06-39586213

Paintball Groningen Binn'n Pret

Hoe het begon

Toen begin jaren negentig het paintball spel overwaaide naar Europa waren wij een van de eersten die het paintball spel in het Noorden van het land aanboden. Toen die tijd was er eigenlijk geen regelgeving voor het spel. Wij hadden de beschikking over een stukje bos in Roden, nabij Groningen en organiseerden daar het paintball spel, onder de naam jungle-fun paintball. De paintball locatie was geweldig en al snel wisten velen de weg naar Roden te vinden. Na korte tijd openden we ook een indoor paintball lokatie in Groningen waar we in de Noorderstationstraat het indoor paintball in Groningen introduceerden. Ondertussen groeide het aantal paintball bedrijven explosief, en werden erop bijna iedere plek die zich ervoor leende paintball gespeeld. Zoals bij alles dat te snel gaat, liep het wat paintball betreft natuurlijk ook uit de hand.

Er werden langzamerhand eisen gesteld waaraan een paintball bedrijf moest voldoen, in eerste instantie was met name het milieu aspect een item, er waren toen de tijd veel vragen over de samenstelling van de paintballs, vooral de vraag in welke mate de paint schadelijk zou zijn voor het milieu. Vooral om concurrentie redenen van de paintball fabrikanten was het moeilijk om de exacte samenstelling van de paint te achterhalen. Daarin kwam langzamerhand verandering en tegenwoordig weten we dat de paint uit een substantie bestaat die, hoewel slecht te pruimen, eetbaar is en absoluut niet schadelijk voor het milieu.

Verder was het veiligheid aspect natuurlijk ook heel hot. In de begin periode werd er veel geëxperimenteerd met paintball gezichtsbescherming, dit varieerde van complete helmen tot simpele brilletjes die alleen de ogen beschermden. Het was toen de tijd de keus : of goed beschermd met de kans op een beslagen paintball masker of goed zicht en met een beetje pech een paintball in je oog. Tegenwoordig beschermen de paintball maskers die we gebruiken het hele gezicht en voorhoofd en is de kans dat je paintball masker beslaat, door de dubbele 'glazen'bijna helemaal verleden tijd.

Ook de markers, de paintball pistolen, hebben in de loop van tijd een grote ontwikkeling doorlopen. In eerste instantie speelden we met echte paintball pistolen, een klein hand wapen waar max 10 paintballs in konden en een co2 reserve voor hoogstens 40 schoten. Tegenwoordig is er apparatuur verkrijgbaar met richtsystemen, elektronische paintball toevoer en wordt er steeds meer met samengeperste lucht gespeeld ipv co2.

Momenteel spelen wij met half automatische paintball markers die moeiteloos en zonder weigeringen elke paintball enthousiasteling doorstaan.Om ervoor te zorgen dat ook personen die het spel nog nooit gespeeld hebben snel alle regels ,veiligheidsvoorschriften en de werking van de paintball apparatuur onder de knie krijgen, hebben we een paintball instructie dvd gemaakt, waarin alle zaken met betrekking tot het paintball spel aanbod komen. Deze dvd is bij ons verplichte kost voor iedereen die aan het spel wil deelnemen.

Na vele omzwervingen wat paintball locatie betreft spelen wij het paintball spel nu op ons eigen terrein vlak naast het indoorstrand, waardoor we naast het spectaculaire paintball nog allerlei andere interessante arrangementen kunnen aanbieden.

Groepen die na het paintball spel willen genieten van een drankje en een hapje kunnen onder de knop eten een keur aan lekkernijen ontdekken.

DIRECT BOEKEN