Het Paintball spel

Tijdens een paintball arrangement kunnen er verschillende spel vormen gespeeld worden. De deelnemers kunnen zelf aangeven welke vorm het beste past bij de groep. Uiteraard beschikken we ook over een pak speciaal voor de man of vrouw die zich in een extreme vorm wil bewijzen, meestal tegen wil en dank, vaak is deze persoon nog een paar dagen vrijgezel.

Paintball Groningen

De meest gespeelde vorm is het spel capture the flag. Beide teams hebben in een eigen fort een vlag staan. Nadat het begin signaal heeft geklonken, is het de bedoeling om de vlag van de tegenstander te veroveren en heelhuids terug te brengen naar het eigen kamp. Op het moment dat een team 2 vlaggen in z`n eigen fort heeft is het spel beslist. Klinkt eenvoudig, maar wordt in de praktijk een stuk lastiger doordat je natuurlijk de kans loopt om tegen een paintball die door de tegenstander is verzonden aan te lopen. Word je geraakt dan moet je het speelveld verlaten, en je melden in de zogenaamde free zone. Afhankelijk van wat we vooraf afspreken ben je dan af gedurende de rest van dat spel of krijg je een straftijd waarna je weer mag deelnemen aan het spel.

Paintballen bij binnenpret

Een andere vorm met een vlag is het spel op 1 vlag. Bij dit spel wordt de vlag in het midden van het speelveld geplaatst en is het , na het begin signaal de bedoeling om de vlag in bezit te krijgen en vervolgens te plaatsen in het kamp van de tegenpartij. Het feit of je de vlag in bezit hebt bepaald of je moet aanvallen of verdedigen. Daarnaast is het natuurlijk zaak om de vlag in bezit te houden, en is het dus verstandig om de vlaggendrager te beschermen. Bij dit spel spelen we over het algemeen niet met straftijd omdat het aantal tegenstanders bepalend kan zijn voor het succes.

Paintballen

Een vorm die we wel eens aan het eind van een arrangement spelen is het zogenaamde last man standing. Bij deze vorm is het de bedoeling om als enige in het spel over te blijven, kortom iedereen is je tegenstander en je kunt niemand vertrouwen.

Paintball voor iedereen

Naast deze mogelijkheden is het natuurlijk ook nog mogelijk de deelnemers zelf met suggesties komen.

Neem contact op!

linksover onscontactroute
foto paintball
foto paintball